mérgezetlen csecsemők

Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyermekeinket születésük pillanatától mérgezzük? Ez tény! Sajnos igaz! Hol a megoldás? Sodium Lauryl, illetve Sodium Laureth Sulfatementes sampon, habfürdő. Vagy újabban átnevezve, ammoniumra, a hatás ugyan az, a méreg se jobb a másiknál. Vagy a talkum mentes babahintőpor. Nem is beszélve a fluorid mentes fogkrémről Segítsünk gyerekeinknek egészségesen élni, már születésükkor!

Ági vagyok

fubenfaban: enHurai Józsefné, Ági vagyok. Tanácsadóként dolgozom, a Neways International cégnél. Igyekszem folytonos tanulás és képzés mellet,tudásomat mindenki javára fordítani. Szivesen válaszolok kérdésekre, segítek megkeresni a legjobb megoldást a következő oldalon: www.bionomland.eu
Kívánok mindenkinek jó egészséget.

Ajánlott oldalak

Dániel vagyok

fubenfaban: Dancus Mamám csak Dancusnak nevez. 3 évesen allergiás voltam mindenre, ami fű és virág. Nem kaptam levegőt, nem tudtam aludni, nagyon rossz volt. Anyukán vett a Newaystől termékeket, amikor 5 éves lettem, mert már pipát kellett használni. És fél év múlva már nem kellett orvosság, meg pipa, a doktor néni is azt mondta, nem is igaz, hogy én valaha is allergiás voltam. Azóta sincs semmi bajom, pedig nem régen lettem 8 éves.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hogyan őrizzük gyermekeink egészségét?

2008.02.04. 11:57 - fuben-faban

Címkék: kismama csecsemő egészség baba természetgyógyászat

Mit meg nem tenne a szülő, hogy a gyermeke soha ne legyen beteg. Minden anya átélte már azt az érzést, amikor a kicsi test láztól volt forró, és bágyadt arcocskáján lázrózsa pirosodott, hogy a szenvedését szerette volna átvenni, "inkább én szenvedjek, mint a gyermekem"
Mit tegyünk, hogy a kincsünk, a szemünk fénye egészséges legyen.

Ezt bizony már megszületésekor el kell kezdeni. Miért? Mert a kicsi gyermek a világra jövetele után számtalan külső hatásnak, fertőzésnek van kitéve. Míg anyatejes a baba, addig nincs is gond, ha a mama odafigyel a saját táplálkozására., addig elég odafigyelni, hogy mibe öltöztetjük, mivel fürdetjük, milyen krémet, habfürdőt, olajat használunk.

Mindjárt itt is az első dolog, amire nagyon fontos odafigyelni.
Pelenkázás - hintőpor használata. A kereskedelemben sajnos talkumos babahintőpor az elterjedt. Itt "mindössze" annyi a probléma, hogy a talkum, egy olyan nagyon apró szemcsés anyag, amelyik úgy néz ki mint a bogáncs, kis kampóval a tüskéje végén. Ez a talkumpor a hintőporozáskor a levegőbe kerül, mi is és a baba is beszívja, és a tüdőben beleakaszkodik a tövisénél fogva az érfalba és ahova csak eljut..  Ráadásul, mert igen finom őrlemény, sokáig a levegőben lebeg. Sajnos a későbbiekben asztmához vezethet, már kicsi gyermekkorban. Ez helyett ajánlanék őrölt tápiókából készült hintőport, ha mindenképp használni kell.
Igazából a baba bőre még annyira egészséges, hogy kár elrontani. A nagy féltéssel és szeretettel bizony sokszor okozunk mi magunk bajt. Például a babaolajjal. Van ugyan benne lanolin, ami természetes anyag, de nem tisztán az. Kőolaj származékkal vegyített. Ez a nagyobb gond, mert ezzel eltömjük a pórusokat és a bőr nem tud lélegezni. Helyette inkább alkalmazzunk, Aloe-zabkivonat-vadrózsa-oliva-babassoolaj kivonataiból készült, testápolót. Ez a Baba Lotyon gondosan ápolja a baba bőrét.

Megint csak sajnos a boltok tele vannak olyan babahabfürdőkkel és samponokkal, amikben nagyon veszélyes mérgek vannak. Pl. A sodyumok. Az agyba felszívódva agykárosodást okozhatnak, a szembe jutva, gátolja a szem fejlődését és a kisgyermek szemüveges lesz. Ez csak egy dolog, a sok összetevő közül, ami bizony károsító anyag. Gondoljunk csak bele, már napjainkban milyen sok szemüveget viselő gyermekkel találkozunk! Persze ez nem azt jelenti, hogy máról holnapra alakul ki ez a dolog, fokozatosan, minden nap egy kicsit teszünk hozzá.
Manapság divatos az olyan sampon, amelyik nem csíp. Szegény gyermeknek még esélye sincs, hogy kikönnyezze a szódát. Szépen felszívódik.
Szerencsére, azonabn már vannak cégek, amelyek odafigyelnek erre is és tisztán növényi kivonatból készült sampont és habfürdőt ajánlanak: pl. kókuszdióból és zabkivonatból. Csodálatosan ápolja a baba bőrét. ( Megjegyzem: a család többi tagjáét is!) De a család többi tagjának is van ylang-ylang illattal, többek között. Ami pedig hozzá járulhat a kistesó megszületéséhez! :)
Komolyra fordítva: Gondoljuk meg mit teszünk a gyermekeink egészségéért!
És persze a magunkéért is.
Hurai Ági

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsemomergezes.blog.hu/api/trackback/id/tr90324552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éduácska 2010.07.19. 23:27:24

Tojássampon
Méreganyagoktól mentes, természetes összetevőkből áll.
www.youtube.com/watch?v=0uh6RotBOys


süti beállítások módosítása