mérgezetlen csecsemők

Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyermekeinket születésük pillanatától mérgezzük? Ez tény! Sajnos igaz! Hol a megoldás? Sodium Lauryl, illetve Sodium Laureth Sulfatementes sampon, habfürdő. Vagy újabban átnevezve, ammoniumra, a hatás ugyan az, a méreg se jobb a másiknál. Vagy a talkum mentes babahintőpor. Nem is beszélve a fluorid mentes fogkrémről Segítsünk gyerekeinknek egészségesen élni, már születésükkor!

Ági vagyok

fubenfaban: enHurai Józsefné, Ági vagyok. Tanácsadóként dolgozom, a Neways International cégnél. Igyekszem folytonos tanulás és képzés mellet,tudásomat mindenki javára fordítani. Szivesen válaszolok kérdésekre, segítek megkeresni a legjobb megoldást a következő oldalon: www.bionomland.eu
Kívánok mindenkinek jó egészséget.

Ajánlott oldalak

Dániel vagyok

fubenfaban: Dancus Mamám csak Dancusnak nevez. 3 évesen allergiás voltam mindenre, ami fű és virág. Nem kaptam levegőt, nem tudtam aludni, nagyon rossz volt. Anyukán vett a Newaystől termékeket, amikor 5 éves lettem, mert már pipát kellett használni. És fél év múlva már nem kellett orvosság, meg pipa, a doktor néni is azt mondta, nem is igaz, hogy én valaha is allergiás voltam. Azóta sincs semmi bajom, pedig nem régen lettem 8 éves.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Omega 3 - Agyunk és a szabad gyökök

2008.02.07. 21:47 - fuben-faban

Címkék: táplálkozás egészség természetgyógyászat hiánybetegség

Az Omega 3 EPA olyan összetevőkből áll, mint az eicosapentaean- és a docoshexaen-savak (EPS és DHS), melyek halolajból nyerhetők. Mindemellett az Omega 3 EPA E-vitamint és természetes antioxidánsokat is tartalmaz. Ezek elengedhetetlenek egy egészséges szervezet működéséhez, és elősegítik a sejtfal képződését, valamint szabályozzák a vérkeringést.

AGYUNK ÉS A SZABAD GYÖKÖK

Életünk során fokozatosan veszítünk agysejtjeinkből, ám egy határon túl a működőképes idegszövet fokozott leépülése már komoly betegség jele. Ennek egyik lehetséges fő oka a szabad gyökök intenzív romboló hatása.

A miértre a válasz teljesen kézenfekvő. Az agyunk ugyanis messze a legtöbb oxigént igénylő szervünk, s ezáltal a leginkább veszélyeztetett is. Az öregedés folyamán a sejtek mitokondriumának antioxidáns (szabadgyökközömbösítő) aktivitása alábbhagy. Emiatt pedig a roncsoló oxigéngyökök az érzékeny sejtmembránokat, így a sejteket tönkre teszik. Tehát az antioxidánsoknak különösen fontos szerepük van a szervezet, így az agy öregedési folyamatában!

Agysejtjeink rohamos szétesését jobban megelőzhetjük, ha 30 éves kor felett nagyobb mennyiségben fogyasztunk kúraszerűen antioxidánsokat, mindenekelőtt C, Evitamint, licopint és bétakarotint. Az alvás és ébrenlétfázist helyreállító melatonin, valamint a Q10 elnevezésű koenzim is ezekhez a védőfaktorokhoz tartozik. Mivel ezek egymás hatását, hasznosulását fokozzák, célszerű őket kombináltan alkalmazni. Vagy Maximolt beszerezni, abban minden összetevő együtt van, így nem kell kombinálni.

Az, hogy mit eszünk, nem csak testi kondíciónk, hanem szellemi teljesítőképességünk szempontjából is rendkívül fontos. A "zökkenőmentes" agyműködéshez különösen nagy szükségünk van Bvitaminokra, elsősorban a B1-re, B2-re, B6-ra, a folsavra, és a B12-re.

A C-vitaminnak (aszkorbinsav) és az E-vitaminnak (tocopherol) központi idegrendszerünk munkájában és "karbantartásában" van nagy jelentősége. Ha ezekből nem juttatunk eleget a szervezetünkbe, súlyos, visszafordíthatatlan neurológiai funkcionális zavarokkal kell számolnunk. Agyaktiválóként hatnak egyes ásványi anyagok is; ilyenek a vas, a magnézium, a cink, a kalcium és a vörösréz.

Újdonságnak számít, hogy egy eddig figyelemre alig méltatott nyomelem, a bór a legújabb kutatások szerint javítja a koncentrációs készséget, feltehetően úgy, hogy aktiválja az agyban az "alfahullámokat".

Ez a ritka elem főként a szárított gyümölcsökben, valamint a dió és a mogyoróféleségekben van jelen. A "diákcsemege" (mandula, mazsola, dióés mogyorófélék keveréke) tehát jogosan viseli ezt a nevet.

A telítetlen zsírsavak közül különösen fontos a DHA (=decosahexaensav), amely az omega3 zsírsavakhoz tartozik. Evvel kapcsolatban gyakran a halolajkapszulák szedését javasolják, mivel ezekből közvetlenül juttatunk DHA-t a szervezetünkbe, bár az maga is képes ennek előállítására a linolsavból (bőségesen megtalálható például a lenmagban). Igaz, ez lassabb és kevésbé hatékony. Ráadásul az átalakítási folyamatot megzavarhatja bizonyos hatóanyagok (B6-vitamin, cink, magnézium) hiánya

Hurai Ági

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsemomergezes.blog.hu/api/trackback/id/tr8330127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása