mérgezetlen csecsemők

Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyermekeinket születésük pillanatától mérgezzük? Ez tény! Sajnos igaz! Hol a megoldás? Sodium Lauryl, illetve Sodium Laureth Sulfatementes sampon, habfürdő. Vagy újabban átnevezve, ammoniumra, a hatás ugyan az, a méreg se jobb a másiknál. Vagy a talkum mentes babahintőpor. Nem is beszélve a fluorid mentes fogkrémről Segítsünk gyerekeinknek egészségesen élni, már születésükkor!

Ági vagyok

fubenfaban: enHurai Józsefné, Ági vagyok. Tanácsadóként dolgozom, a Neways International cégnél. Igyekszem folytonos tanulás és képzés mellet,tudásomat mindenki javára fordítani. Szivesen válaszolok kérdésekre, segítek megkeresni a legjobb megoldást a következő oldalon: www.bionomland.eu
Kívánok mindenkinek jó egészséget.

Ajánlott oldalak

Dániel vagyok

fubenfaban: Dancus Mamám csak Dancusnak nevez. 3 évesen allergiás voltam mindenre, ami fű és virág. Nem kaptam levegőt, nem tudtam aludni, nagyon rossz volt. Anyukán vett a Newaystől termékeket, amikor 5 éves lettem, mert már pipát kellett használni. És fél év múlva már nem kellett orvosság, meg pipa, a doktor néni is azt mondta, nem is igaz, hogy én valaha is allergiás voltam. Azóta sincs semmi bajom, pedig nem régen lettem 8 éves.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mérgek, már csecsemő korban!?

2007.10.15. 12:26 - fuben-faban

Címkék: betegség kismama csecsemő egészség gyermek allergia baba természetgyógyászat ápol

Sokat hallani mostanában, hogy ilyen-olyan cégek babaápolási szereit ebben és ebben az országban kivonták, évek, vagy évtizedek óta nem hozhatók forgalomba, csak mi vagyunk kivételek.Nem mondok cégeket, csak a flakonok tartalmából az első helyen szereplőt:

Sodium-Lauryl-Sulfate

Erõs tisztító és nedvesítõ hatású anyag, amely elõfordul a felmosószerekben a gépi zsírtalanítókban és az autómosó szerekben egyaránt. Tudósok szerint a sodium-lauryl-szulfát a leggyakoribb bõrallergén anyag. Gyorsan felszívódik, és az agyba, májba, szembe és szívbe kerülve maradandó károsodást okozhat. Mindemellett a sodium-lauryl-szulfát lelassítja a gyógyulás folyamatát. Felnõtteknél szürke hályogot okoz, a gyerekeknél pedig megakadályozza a szem normális fejlõdését. Gyógyszertárakban nátrium-laurylszulfátként kapható. A csomagoláson a következõ figyelmeztetés olvasható: belégzése és lenyelése káros az egészségre. Irritálja a légzõszerveket és a bõrt. Veszélyes, komolyabb szemkárosodást okozhat. Szembe kerülése esetén alaposan öblítse ki és forduljon orvoshoz! Bõrre kerülése esetén bõ vízzel azonnal le kell mosni. Munka közben ajánlott védõöltözet és védõszemüveg viselése. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni és a címkét vagy a csomagolást meg kell mutatni!

Hogy ez miben van? Első sorban samponban, habfürdőben. Ez az, amivel tönkre tesszük, gyermekeink, de a saját bőrünket is mert lemossuk róla a bőrünk felszínén lévő emulgeátort, utat engedve a fertőzésnek. Lehet, hogy jobb a sima tisztavíz? Vagy a tisztán növényi kivonatból készült sampon? Úgy tűnik !!!    

Hurai Ági

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsemomergezes.blog.hu/api/trackback/id/tr6196694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drnéni · http://egeszsegbolt.malp.hu 2007.10.15. 17:02:31

Így igaz!
Szinte észre sem vesszük, hogy naponta akaratlanul is rontunk egészségi állpotunkon!Az esetek nagy többségében meg sem nézzük,mit tartalmaznak azok a flakonok, amivel bekenjük magunkat, gyermekeinket!Ideje lenne már visszatérni a természetes szerekhez!
Gyermekkoromban esővízzel és Flóra szappannal mosakodtunk, mostunk hajat.Gyönyörű fényes és lágy volt mindenkinek a haja és a bőre sem lett száraz tőle.( a Flóraszappannal való mosakodás egyébként javallott pikkelysömörben is!)

nyari mikulas (törölt) 2007.10.16. 03:32:25

A sampon csip, ha aszemedbe jut. A szappan is.

fuben-faban · http://www.bionomland.eu/Index.html 2007.10.16. 11:09:04

Kedves tamas 55!
Itt reklámnak nincs helye. A probléma attól viszont valós.
Szerinted baj, ha csip a sampon? Vagy a szappan?
Pontosan a méreganyag csípi a szemedet és örülj neki, ha könnyezik, mert akkor meg tud tőle szabadulni a szem.
Vannak ugyan olyan samponok is, amik nem csípnek, így legalább esélyed sincs könnyezni, megszabadulni a szódától.
Szerinted Európa nyugati részén miért szüntették meg egyes babaápolási szerek értékesítését? Mert ott már rájöttek valamire. Itt meg nálunk, egyet fizet kettőt kap reklámmal, dupla dózist kapunk. Feltéve, ha megvesszük.
De vegyél elő egy flakont a fűrdőszobádból és nézd meg mit tartalmaz, keress rá a neten, és magad is rájössz, mi mindennel mérgezed magad. Ez alól egyetlen kozmetikum sem kivétel. Láttad az elmúlt év augusztusában a Frei dossziét? A franciaországi kozmetikai völgyről szólt, és ebből világosan látszik, nem az egészség a fontos, hanem a pénz-pénz-pénz.

fuben-faban · http://www.bionomland.eu/Index.html 2007.10.16. 14:45:00

Idézet a Családban marad c. könyvből:
Az Egyesült Államokbeli kutatásra alapozva a Greenpeace és a WWF közös kiadványából kiderül, hogy a köldökzsinóron keresztül akadálytalanul jutnak a magzatba a veszélyes vegyi anyagok. Már korábbi kutatásokból ismertté vált, hogy a hétköznapi termékekben, az élelmiszerekben található mesterséges vegyi anyagok kimutathatóak az emberek véréből, ám most kiderült: ezek az anyagok a kisbabákba is átkerülnek. Az amerikai Környezetvédelmi Munkacsoport (Environmental Working Group) nevű civil szervezet megbízásából 2004–2005-ben 413 féle vegyi anyagot keresve 10 újszülött köldökzsinór vérét elemezték. Az eredmények megdöbbentőek. A vizsgálatok során összesen 287 különböző vegyi anyagot találtak, közülük 209-et még soha nem mutattak ki köldökzsinór-vérből. A vizsgált vegyi anyagok közül 180 anyag rákot, 217 idegrendszeri problémákat, 208 pedig születési vagy fejlődési rendellenességeket eredményez. A magzati élet során a legaktívabb a szervezet fejlődése, amelyet természetes vegyi anyagok, hormonok irányítanak. A fejlődő szervezet ezért különösen érzékeny a hasonló jellegű, de más hatású vegyi anyagok jelenlétére. Bármilyen csekély eltérés komoly következményekkel járhat a magzat fejlődésére és egészségére nézve, rövid és hosszútávon egyaránt.

fuben-faban · http://www.bionomland.eu/Index.html 2007.10.17. 23:00:44

Külsö, belső méregtelenítéssel, azért, na meg a tiszta levegővel lehet azért némi fordulatot venni.

Éva a testszobrász · http://www.cellulitisz.blog.hu 2007.10.19. 22:57:13

Te jó ég, és nem lép senki, hogy betiltassa?
Eszembe sem jutott volna, hogy egy babasamponban veszélyes anyag van!
Még jó, hogy írtál róla.

fuben-faban · http://www.bionomland.eu/Index.html 2007.10.20. 11:44:18

Kedves Éva!! Azon az úton szeretnék haladni, hogy minél többen értesüljenek arról, hogy milyen lehetőség áll a kismamák rendelkezésére, hogy károsanyagmentes tidsztálkodási szerek kerüljenek csak a fürdőszobai polcra.
Ha az országban még nem is történt eddig változás, rajtunk múlik, hogy mi akarunk e változtatni.
Olvastam a blogodat. Hogy haladsz? Van megoldás, éhezés nélkül is. Egy ismerősöm 110kg-ról fogyott le, betartvaa a fokozatosság elvét, most 72 kg. És sikerült a bőrét is rugalmasnak tartani. És ez jó dolog :).

Éva a testszobrász · http://www.cellulitisz.blog.hu 2007.10.22. 10:12:28

Jó ez a törekvés, mellettetek vagyok.
Köszönöm a biztatást. :) Igyekszem, mások sikere engem is felbuzdít.


süti beállítások módosítása