Almás kukoricakása (6 hó)
Hozzávalók: 1 db alma 2 evőkanál natúr kukoricapehely 1 dl rizstej | |
Elkészítés: Dietetikussal ellenőrzött recept. |
Babakeksz (8 hó)
Hozzávalók: 2 ek. Rama, 2-3 ek. cukor, 10 ek. kukoricaliszt, víz | |
Elkészítés: Dietetikussal ellenőrzött recept. |
Babapiskóta (12 hő)
Hozzávalók: 10 dkg cukor 4 db tojás csipet só 10 dkg gluténmentes liszt,vagy kukoricaliszt vaniliás cukor | |
Elkészítés: Dietetikussal ellenőrzött. |
Burgonya paradicsomszószban (8 hó)
Hozzávalók: 1 nagyobb paradicsom 2 közepes burgonya snidling, vagy újhagyma petrezselyem levél gyümölcscukor só olívaolaj | |
Elkészítés: Dietetikussal ellenőrzött. | |
Burgonyás keksz (8 hó)
Hozzávalók: 10 dkg rizsliszt, 15 dkg burgonya, 1 evőkanál zsiradék, 1 teáskanál szódabikarbóna, só | |
Elkészítés: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, forrón áttörjük. Összekeverjük a liszttel a szódabikarbónával, a sóval, a zsiradékkal és annyi vízzel, hogy könnyen gyúrható massza legyen. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsiradékkal kikent sütőformába tesszük, és forró sütőben megsütjük. |
A dietetikus véleménye:
Gluténmentes ételeket - főleg süteményeket - nem könnyű készíteni, itt a burgonya pótolja a hiányzó sikert. A nem tejérzékeny gyermekek számára akár kevés sajttal ízesítve is készíthető.