mérgezetlen csecsemők

Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyermekeinket születésük pillanatától mérgezzük? Ez tény! Sajnos igaz! Hol a megoldás? Sodium Lauryl, illetve Sodium Laureth Sulfatementes sampon, habfürdő. Vagy újabban átnevezve, ammoniumra, a hatás ugyan az, a méreg se jobb a másiknál. Vagy a talkum mentes babahintőpor. Nem is beszélve a fluorid mentes fogkrémről Segítsünk gyerekeinknek egészségesen élni, már születésükkor!

Ági vagyok

fubenfaban: enHurai Józsefné, Ági vagyok. Tanácsadóként dolgozom, a Neways International cégnél. Igyekszem folytonos tanulás és képzés mellet,tudásomat mindenki javára fordítani. Szivesen válaszolok kérdésekre, segítek megkeresni a legjobb megoldást a következő oldalon: www.bionomland.eu
Kívánok mindenkinek jó egészséget.

Ajánlott oldalak

Dániel vagyok

fubenfaban: Dancus Mamám csak Dancusnak nevez. 3 évesen allergiás voltam mindenre, ami fű és virág. Nem kaptam levegőt, nem tudtam aludni, nagyon rossz volt. Anyukán vett a Newaystől termékeket, amikor 5 éves lettem, mert már pipát kellett használni. És fél év múlva már nem kellett orvosság, meg pipa, a doktor néni is azt mondta, nem is igaz, hogy én valaha is allergiás voltam. Azóta sincs semmi bajom, pedig nem régen lettem 8 éves.

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Lisztérzékeny babák táplálása/receptek

2008.06.23. 13:39 - fuben-faban

Címkék: táplálkozás allergia lisztérzékenység

Almás kukoricakása (6 hó)

Hozzávalók:
1 db alma
2 evőkanál natúr kukoricapehely
1 dl rizstej
Elkészítés

Elkészítés:
Meghámozzuk, kicsumázzuk az almát és feldaraboljuk. A kukoricapelyhet a rizstejben felforraljuk kb. 2 percig hogy megpuhuljon, majd az almával összeturmixoljuk. A rizstej miatt édeskés, finom uzsonnáravalót kapunk. Készíthetjük körtével is.

Dietetikussal ellenőrzött recept.

 

Babakeksz (8 hó)

Hozzávalók:
2 ek. Rama, 2-3 ek. cukor, 10 ek. kukoricaliszt, víz
Elkészítés

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, kukoricalisztes deszkán vékonyra nyújtjuk, óvatosan szaggatjuk, sütőpapíron 15 percig sütjük.

Dietetikussal ellenőrzött recept.

 

Babapiskóta (12 hő)

Hozzávalók:
10 dkg cukor
4 db tojás
csipet só
10 dkg gluténmentes liszt,vagy kukoricaliszt
vaniliás cukor
Elkészítés

Elkészítés:
5 dkg cukrot a tojássárgájával jó habosra kikeverjük, mig bele nem olvad a cukor. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Fokozatossan belepergetjük a másik 5 dkg cukrot.
Addig a tojássárgájába szépen lassan belekeverjük a lisztet és a vaniliás cukrot. (ne ijedjünk meg, mert a lisztben el fog veszni a tojásos massza). Ezután a fehérjehabot is lassan beletesszük a sárgájába.
Nyomózsákba töltjük a masszát és sütőpapirra nyomjuk, de mesze egymástól, mert még duzzadni fog. Vizpermetezővel spricceljük meg. Körülbelül 20 percig süssük.

Dietetikussal ellenőrzött.

 

Burgonya paradicsomszószban (8 hó)

Hozzávalók:
1 nagyobb paradicsom
2 közepes burgonya
snidling, vagy újhagyma
petrezselyem levél
gyümölcscukor

olívaolaj
Elkészítés

Elkészítés:
Kevés olívaolajon egy pici snidlinget megpirítok, hozzáadom a meghámozott, apróra szelt paradicsomot, kicsit megpirítom, felengedem kevés vízzel, ízesítem pici gyümölcscukorral, nagyon pici sóval, petrezselyem levéllel. Miután a paradicsom szétfőtt, hozzáteszem az apróra vágott burgonyát egy kis vízzel, és megfőzöm.

Dietetikussal ellenőrzött.

 

Burgonyás keksz (8 hó)

Hozzávalók:
10 dkg rizsliszt, 15 dkg burgonya, 1 evőkanál zsiradék, 1 teáskanál szódabikarbóna, só
Elkészítés
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, megtisztítjuk, forrón áttörjük. Összekeverjük a liszttel a szódabikarbónával, a sóval, a zsiradékkal és annyi vízzel, hogy könnyen gyúrható massza legyen. Félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Zsiradékkal kikent sütőformába tesszük, és forró sütőben megsütjük.

A dietetikus véleménye:
Gluténmentes ételeket - főleg süteményeket - nem könnyű készíteni, itt a burgonya pótolja a hiányzó sikert. A nem tejérzékeny gyermekek számára akár kevés sajttal ízesítve is készíthető.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsemomergezes.blog.hu/api/trackback/id/tr21535151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása