mérgezetlen csecsemők

Tisztában vagyunk azzal, hogy a gyermekeinket születésük pillanatától mérgezzük? Ez tény! Sajnos igaz! Hol a megoldás? Sodium Lauryl, illetve Sodium Laureth Sulfatementes sampon, habfürdő. Vagy újabban átnevezve, ammoniumra, a hatás ugyan az, a méreg se jobb a másiknál. Vagy a talkum mentes babahintőpor. Nem is beszélve a fluorid mentes fogkrémről Segítsünk gyerekeinknek egészségesen élni, már születésükkor!

Ági vagyok

fubenfaban: enHurai Józsefné, Ági vagyok. Tanácsadóként dolgozom, a Neways International cégnél. Igyekszem folytonos tanulás és képzés mellet,tudásomat mindenki javára fordítani. Szivesen válaszolok kérdésekre, segítek megkeresni a legjobb megoldást a következő oldalon: www.bionomland.eu
Kívánok mindenkinek jó egészséget.

Ajánlott oldalak

Dániel vagyok

fubenfaban: Dancus Mamám csak Dancusnak nevez. 3 évesen allergiás voltam mindenre, ami fű és virág. Nem kaptam levegőt, nem tudtam aludni, nagyon rossz volt. Anyukán vett a Newaystől termékeket, amikor 5 éves lettem, mert már pipát kellett használni. És fél év múlva már nem kellett orvosság, meg pipa, a doktor néni is azt mondta, nem is igaz, hogy én valaha is allergiás voltam. Azóta sincs semmi bajom, pedig nem régen lettem 8 éves.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Tejérzékeny kisgyermekek táplálása/receptek

2008.06.23. 17:27 - fuben-faban

Címkék: táplálkozás baba tejérzékenység

Az itt leírt recepteket dietetikus ellenőrizte.

"Tejbegríz" tejérzékenyeknek

2dl rizstej(bioboltban kapható többféle) 2dkg búzadara(én tönkölybúzadarát használtam) cukor(én nádcukorral csináltam,ebből kevesebb is elég) karobpor a tetejére
Elkészítés
A rizstejbe beleszórom a grízt és a cukrot,felforralom,tálalás után megszórom bio karobporral.

 

Cukkini főzelék (6hó)

Hozzávalók:
2 db nagyobb cukkíni, 2 közepes sárgarépa, 1/2 tyúkhúsleves kocka, 5-6 evőkanál HA tejpép natúr.
Elkészítés
Elkészítés:
A répát és cukkinit megmossuk majd megtisztítjuk. A húslevest kb. 1 liter felforraljuk, majd a répát apróra szeletelve párolóedényben a víz felett párolni kezdjük. Félig kész állapotban hozzá tesszük a cukkinit, amelyből a magokat középről kivágjuk és felszeleteljük (ennek sokkal kevesebb időre van szüksége a puhulásig). Amikor elkészült a zöldséget lehűtve összeturmixoljuk (fogas babáknak lehet természetesen már apróra törni is). Hozzátesszük a HA rizspépet és annyi pároló vizet öntünk hozzá, hogy főzelékes állagát visszanyerje. Ez a főzelék egyébként bármely a gyermeknek allergiát nem okozó zöldségből elkészíthető nálunk a brokkoli és a kelkáposzta is nagyon bevált. Ha nincs párolóedény természetesen afőzés is jó, hiszen a főzővízzel öntjük fel.

 

Gyümölcsös dara (12 hó)

Hozzávalók:
1/2 csésze kukoricadara
1 1/2 csésze víz
1 db őszibarack
1/2 banán
1 kiskanál vaj
Elkészítés

Elkészítés:
A kukoricadarát a vízzel, felkockázott barackkal felforralom kb. 5 percig lassú tűzön állandó kevergetés mellett főzőm, majd belekeverem a vajat és 10 percig lefedve állni hagyom. Tálaláskor villával összetört banánt keverek bele.

A barackot is lehet a végén bele tenni, akkor több vitamin marad meg.

 Rizstej készítése:

Hozzávalók:

1 kg  barnarizs
7.5 l  víz

Elkészítés:
1 kg rizst kb. 2,5-szeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víz tejszerű állagú lesz (kellően sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs „ad tejet”. Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1,5-2 liter rizstej nyerhető így.

A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet.

A megmaradó rizs sokféle célra felhasználható, kiváló alapanyag például pudinghoz!

 

Mandulatej:
10 dkg mandulát le kell darálni diódarálón, 2 dl meleg vizet hozzáönteni, leszűrni, majd megint vizet önteni hozzá, de csak 1 dl-t, ezt is leszűrni. A 2 dl és az 1 dl szűrt tejet össze kell önteni. Az átszűrt mandulát meg lehet enni magában vagy sütiben elkészítve, a tej pedig egy napig eláll a hűtőben.

 

DIÓ-TEJ házilag
- Hozzávalók:
Alapanyag:
• 5 dkg dióbél (frissen törve, esetleg darálva)
• 4 csésze víz (desztilált vagy szűrt)
Édesítő:
• 1 evk. agavészirup (juharszirup, rizsmaláta, stb. )
Ízesítő:
• Bourbon vanília
- Elkészítése:
Felmelegítjük a vizet, a hozzávalókat összeturmixoljuk, 5 percig állni hagyjuk, majd finom szűrőn leszűrjük. (A szűrőben megmaradt sűrűjét ne dobjuk ki. )
- Fogyasztása:
Azonnal felhasználható illetve fogyasztható.

 

Szójatej:
3 csésze sárga szójababot megmosunk, majd 6 dl vízben áztatunk 12 órán át. Utána leöntjük az áztatóvizet, és a babot jól átöblítjük. A 3 csésze babot turmixgépben 6-7 csésze forró vízzel addig keverjük, amíg sűrű püré lesz belőle. Utána nagy méretű fazékban közepes lángon, állandó kevergetés mellett felfőzzük, majd 10-15 percen keresztül forraljuk lassú tűzön. Utána átszűrjük, és jól kinyomkodjuk a maradék masszát. A leszűrt szójatejet hirtelen lehűtjük, majd hűtőszekrénybe tesszük. Kb. 4 napig őrzi meg frissességét.

 

Zabtej

Hozzávalók:
-3 evőkanál zabpehely
-1 csipet tengeri só
-1 evőkanál méz
-1/2 liter víz
Elkészítés:
Zabpelyhet szárazon megprirítjuk és hozzáadjuk a forrásban lévő vizet. Megsózzuk, mézzel ízesítjük. 5-10percet főni hagyjuk és végül az egészet összeturmixoljuk.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://csecsemomergezes.blog.hu/api/trackback/id/tr96535546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bocoran cb sgp 2018.01.25. 05:46:59

Cerita dewasa bersama pembantu - Nursing questions on shock

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása